Search here:
+31 (0) 416-347057
E-mail: info@msnbv.nl
Bamboe lichtmasten

Botanisch gezien is bamboe een reuzengrassoort. Bamboe lichtmasten zijn hét alternatief voor tropisch hardhout lichtmasten. Als eyecatcher van uw ontwerp of juist helemaal geïntegreerd in de achtergrond: met de bamboe lichtmast van Mast Services Nederland kunt u alle kanten uit.

Het is een duurzaam materiaal in verband met de grote groeisnelheid en daarmee voorradigheid. Duurzaam in de zin van het proces ook in de levensduur. Deze snelgroeiende grassoort kan enkele tientallen centimeters per dag groeien, tot een hoogte van zo’n 50 meter. Daardoor kan bamboe al na 4 tot 6 jaar worden geoogst, in tegenstelling tot traditionele houtsoorten, die na de kap wel 60 tot 120 jaar nodig hebben om te herstellen.

Voor buitengebruik is thermisch gemodificeerd en sterk in elkaar geperst bamboe geschikt als materiaal voor lichtmasten. Tijdens dit proces wordt het bamboe verhit (>180°C) in een zuurstofarme omgeving om de duurzaamheidklasse van het product te vergroten. Dit modificatie proces leidt tot chemische veranderingen in de structuur van het materiaal. De zuurstofarme omgeving voorkomt dat het materiaal verbrandt bij deze hoge temperaturen.

Net als bij hout is het mogelijk om bamboe lichtmasten te laten vergrijzen. Dit zorgt voor een natuurlijke beschermlaag waardoor periodiek lakken niet meer nodig is. Bamboe kunt u verkrijgen in de lichte kleur, maar u kunt er ook voor kiezen om het materiaal te stomen. Door het bamboe te laten stomen, zullen de suikers die in de bamboe zitten karamelliseren, waardoor het bamboe een donkere tint krijgt.