Search here:
+31 (0) 416-347057
E-mail: info@msnbv.nl
Mastvormen

Een lichtmast verhoogt niet alleen de veiligheid op straat, maar draagt ook bij aan de uitstraling van de openbare ruimte. Bij Mast Services Nederland heeft u keuze uit verschillende vormen en soorten materialen van lichtmasten. Onze stalen lichtmasten worden standaard thermisch verzinkt geleverd. Indien gewenst leveren wij uw lichtmast in de gewenste kleur elektrostatisch gepoedercoat.

Cilindrische lichtmast

Een cilindrische lichtmast, ook wel een buismast genoemd, is een ronde mast met over de hele lengte dezelfde doorsnede. Ons assortiment van cilindrische lichtmasten bestaat uit cilindrische paaltopmasten, cilindrisch licht gebogen lichtmasten en cilindrische uithoudermasten.

Cilindrisch verjongde lichtmast

Deze lichtmast bestaat uit als het ware op elkaar gestapelde cilindrische delen, die van onder naar boven steeds smaller worden. De verschillende diameters lopen af richting de top van de lichtmast. Er bevindt zich een verjonging tussen de diameters van de lichtmast. Het verjongingspatroon kan eventueel worden aangepast naar uw wensen. Dit type lichtmast is leverbaar als paaltopmast en als uithoudermast.

Conische lichtmasten

Kenmerkend voor een conische lichtmast is dat deze van onder naar boven taps toe loopt. Bij conische lichtmasten heeft u een groot aantal mogelijkheden met betrekking tot verschillende lichtpunthoogten en diameter. Ons assortiment van conische lichtmasten bestaat uit conische paaltopmasten, conisch (licht) gebogen lichtmasten en conische uithoudermasten.

Koker lichtmasten

Koker lichtmasten zijn rechthoekige masten met over de hele lengte dezelfde doorsnede. Deze vorm wordt veelal toegepast bij de diverse houtsoorten lichtmasten die wij leveren. Ook bieden wij de mogelijkheid om cortenstalen lichtmasten in een koker vorm te leveren.