Search here:
+31 (0) 416-347057
E-mail: info@msnbv.nl
RVS

Mast Services Nederland levert al jaren hoogwaardige RVS lichtmasten. In samenspraak met de klant worden deze typische cilindrische buismasten technisch en qua design uitgewerkt. Niet alleen een volledige RVS lichtmast is een optie maar ook RVS delen gecombineerd met onze houten lichtmasten lijn behoren tot de vele mogelijkheden van RVS binnen het Mast Services Nederland pakket.

RVS informatie algemeen: Roestvast staal, ook wel RVS of inox genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 10, 5% chroom en maximaal 1, 2% koolstof nodig.

Roestvast: Wanneer het chroom met zuurstof in aanmerking komt, vormt het een onzichtbaar laagje chroomoxide (ook wel genoemd dichroomtrioxide of de oxidehuid).

Herstel: De oxide laag herstelt zichzelf wanneer deze beschadigd wordt.

Hard: De hoeveelheid koolstof bepaalt de hardheid van het staal. Een staalsoort met veel koolstof is daardoor moeilijk bewerkbaar. In ons productieproces houden wij hier rekening mee.

Niet magnetisch: Roestvaste staalsoorten met tussen de 6 en 26% nikkel (de 300-reeks uit de AISI) zijn austenitisch en daarom niet magnetisch in geleverde toestand. Ze zijn uitstekend vervormbaar (plooien, dieptrekken, strekken) en ook schokbestendig in het hele temperatuurbereik, van hele lage tot hele hoge temperaturen. Nikkel zorgt er voor dat het staal in zijn austenitische toestand blijft tijdens het afkoelen. De overige elementen verhogen de corrosieweerstand en bewerkbaarheid van het staal.

Afwerking: Onze RVS lichtmasten productie heeft de mogelijkheid om vele diameters en lengten te produceren en de toegepaste materialen zijn allen van de hoogst mogelijke RVS kwaliteit sortering. Tevens bestaat er de mogelijkheid om verschillende eindbewerkingen van de RVS producten voor u uit te voeren. Van hoogglans gepolijst tot aan een geborstelde afwerking. Aan de hand van onze demoprofielen kunt u uw keuze bepalen.